Wedstrijdkalender 2020 – COVID19 update

Het kabinet heeft maatregelen bekend gemaakt, teneinde de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. In aansluiting op de nationale adviezen heeft het NOC.NSF haar leden geadviseerd niet alleen alle competitie, training en oefenwedstrijden af te gelasten, maar de sport ook opgeroepen om alle clubbijeenkomsten, zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen niet door te laten gaan.

Als NDKO geven wij gehoor aan deze duidelijke oproep en het Bestuur heeft dan ook besloten, gelet op de ernst van de situatie, de agenda 2020 hieraan aan te passen.

Wij bekijken de kalender per evenement, op het moment dat het relevant wordt. Het klasse evenement op 12 en 19 april op Muiderzand en de Duitse evenementen in april zullen dit jaar geen doorgang vinden.

Evenementen later dit seizoen:
Verder in het seizoen gelegen evenementen blijven voorlopig onveranderd. De voorbereidingen voor het KE Biddinghuizen en het ONK in Hargen zijn in volle gang. Bij een afgelasting van het ONK zullen we ons uiterste best doen het ONK later in het seizoen alsnog te organiseren.

Over het al dan niet doorgaan of verschuiven van het WK in La Rochelle volgt half mei een beslissing. Je ondersteunt de Franse organisatoren door je gewoon in te schrijven (klik hier) – bij uitstel of afgelasting wordt het inschrijfgeld gerestitueerd. Het volledige bericht van de WK organisatie lees je hier.

Ronde om Texel: inschrijving is geopend (klik hier). Volgorde van inschrijving bepaald ligplek op het strand [nieuw!]. Dus hoe eerder je inschrijft hoe dichter je bij de feesttent komt te liggen. Let op: bij afgelasting van het evenement wordt het inschrijfgeld niet gerestitueerd maar doorgeschoven naar 2021.

Verdere updates volgen op onze site.

Wij wensen iedereen alle gezondheid in de komende periode.

Het Bestuur van de Nederlandse Dart Klasse Organisatie

Kalender 2020, onder voorbehoud:

16 februari Voorjaarsborrel en jaarprijsuitreiking, Krachtcentrale, Huizen Was heel gezellig

4-5 april Auftakt, Steinhude Gaat niet door

19 en 26 april KE Muiderzand Gaat niet door

30 mei Langstrecke, Scharbeutz (Pinksterweekend)

31 mei 1 juni Ostsee Pokal Scharbeutz

19-20-21 juni KE Biddinghuizen met de 19e een long distance race

27 juni Ronde om Texel

3-4-5 juli ONK Hargen

25 juli – 1 augustus WK La Rochelle

5-6 september KE Bergen aan Zee

5-6 september Nordlicht, Deutsche Meisterschafte, Scharbeutz

10-13 september UK Nationals – SC Restronguet

11 en 18 oktober KE Muiderzand