dart-18-schuin

Warme herinneringen aan vervlogen zeiltijden? Weer eens een rondje zeilen?

Lease een Dart 18: Wedstrijdzeilen zonder direct een boot te kopen.

Misschien mis je het wel, of zou je wel eens willen ervaren hoe het is? Wedstrijdzeilen op een catamaran. De stap om een boot te kopen kan dan net wat te groot zijn.

in nauwe samenwerking met

 .

 .

Meer weten of deelnemen aan dit programma? Op deze pagina lees je er alles over.

Of neem contact op de met de Dart klasse, info@dartklasse.nl

Contactpersonen: Willem van Putten en Reinout den Teuling.

Ook alleen prima competetief meezeilen..

De Nederlandse Dartklasse biedt in samenwerking met Sailcenter (officiële Dart 18 dealer) de mogelijkheid je eigen wedstrijdklare Dart 18 te leasen tegen een aantrekkelijk tarief en voorwaarden.

Dat is ook leuk, de cultuur van de Dartklasse is immers dat we informatie over hard zeilen zo veel mogelijk delen. Nieuwe zeilers heten we dan ook van harte welkom!

.

Strikte eenheidsklasse met grote startvelden…

Wij gaan ervan uit dat als je een boot least je aan de Nederlandse binnenwater evenementen meedoet (in totaal drie, twee op Muiderzand en Biddinghuizen). Ons doel is immers het wedstrijdveld te laten groeien. Uiteraard ben je van ook harte welkom op alle andere evenementen, zoals Rondje Texel, het ONK in Hargen en het WK in Scharbeutz (bij Kiel).

Wat staat je te wachten in 2017?

We hebben een spannend zeilseizoen voor de boeg vol uitdagende wedstrijden:

Voorjaars- en najaarsbokaal in Muiderzand. Elke week de woensdagavond wedstrijd, voor als je het echt niet kan laten… En Rondje Pampus natuurlijk
Drie binnenwater klasse evenementen, twee keer Muiderzand en Biddinghuizen
Je vaardigheden single handed vertonen tijdens de One-Up in Medemblik

En, als je het aandurft, op zee:

Rondje Texel in juni
Het Nationaal Kampioenschap in Hargen aan Zee
Het Wereldkampioenschap in Scharbeutz, bij Kiel in Duitsland
Bergen Jazz en Sail

Alle wedstrijden en data vind je hier: Jaaroverzicht wedstrijden 2017

Voor boot / verzekering / ligplek kun je rekenen vanaf ongeveer 1.100,- voor een heel seizoen. Dit is afhankelijk van:

  1. De boot: wordt door Sailcenter in overleg met jou aangeschaft en staat uitsluitend aan jou ter beschikking. Dus jij bepaalt. Het leasebedrag is afhankelijk van de aanschafwaarde van de boot. Mocht je na een jaar besluiten de boot over te nemen wordt het leasebedrag in mindering gebracht van het (vooraf) afgesproken aankoopbedrag.

  2. Verzekering: sluit je zelf af. De hoogte van de premie is afhankelijk van de maatschappij, het gekozen eigen risico en dekkingsgebied.

  3. Ligplek: Marina Muiderzand

  4. Lidmaatschap Nederlandse Dartklasse en licenties KNWV (Watersportverbond)

De Dartklasse kan je adviseren en ondersteunen.

Meer weten of deelnemen aan dit programma? Neem contact op de met Dart klasse, info@dartklasse.nl

Contactpersonen: Willem van Putten en Reinout den Teuling.

.

.

Met Lease een Dart 18 maak je (opnieuw) kennis met het wedstrijdzeilen op een Dart 18. Je hebt een heel seizoen de beschikking over je eigen Dart 18. Aan het eind van het seizoen kun je de boot overnemen waarbij de huursom wordt afgetrokken van het vooraf overeengekomen aankoopbedrag.

Lease een Dart 18 is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Dart Klasse en Sailcenter. Sailcenter is de grootste gespecialiseerde watersportwinkel voor open zeilboten en catamaran en de officiële dealer / importeur van de Dart 18. Met een ruim assortiment aan onderdelen en aanvullende zeilbenodigdheden kun je bij Sailcenter altijd terecht.


Voor zover je de Dart 18 als boot en klasse (nog) niet kent:

  • De dart 18 is een strikte eenheidsklasse. Iedereen zeilt met hetzelfde materiaal. Dit scheelt in de afschrijving en onderhoud – dat zie je terug in de vergoeding voor het gebruik van de boot.

  • Evenementen met regelmatig 20 of meer boten; het afgelopen Wereldkampioenschap in Medemblik werd bezocht door meer dan 100 deelnemende boten uit 7 landen.

  • Omdat we zeilen in een strikte eenheidsklasse ben je het echt zelf als je achteraan vaart. Maar let op: de Dart is geen eenvoudige boot! Je zult er wat voor moeten doen om vooraan mee te komen!

  • Het ideale bemanningsgewicht is 120 tot 140 kilo. Dit maakt de boot bij uitstek geschikt voor gemixte teams en ouder-kind

  • De Dart 18 is heel goed alleen (single handed) te zeilen. De vloot single handed zeilers is groeiende, met als uitvalsbasis Muiderzand. Single handed kun je uitstekend meekomen in het wedstrijdveld met vaak verrassende resultaten

  • De Nederlandse Dartklasse helpt je waar nodig bij het omgaan met de boot. Ook vind je veel documentatie hier op de site.

Zeilen op de mooiste plekken in binnen- en buitenland